Er is niks mis met dit meisje

Meisje S

“Wat is er toch met dat meisje?” Juf Anouk van groep 3 mijmert voor zich uit. Een half uur geleden sprongen de 6 en 7 jarigen enthousiast uit hun stoeltje toen Juf Anouk spontaan had voorgesteld om het laatste uur een spel te doen op het veldje dicht bij school. “Omdat het zo mooi weer is!” Er klonk luid gejuich! Er ontstond drukte en gezelligheid in de klas. Alleen Marlou haar gezichtje betrok.

Juf Anouk was naast haar gaan lopen, pakte haar hand en vroeg: “vind je het niet leuk om op het veldje te spelen?” Marlou schudde haar hoofd en antwoordde dat ze het wel heel leuk vond. Wat de juf niet vroeg, maar wat Marlou bezig hield was of mama dan wel wist waar ze opgehaald moest worden.

Marlou was daar zo druk mee bezig, dat dit haar pret drukte. Al voelde ze zich wel al wat beter toen de juf haar hand pakte.

Er is niks mis met dit meisje. Marlou is een voorbeeld van een meisje met een S-stijl…. Als ze te horen had gekregen dat ze om kwart over 3 op tijd op het schoolplein zouden staan, had Marlou ook enthousiast gereageerd, net als haar klasgenoten.

Kinderen die een sterke S-stijl (communicatie & gedragsstijl) hanteren zijn rustig, sociaal en bescheiden in hun doen en laten. Observeren eerder dan dat ze het voortouw nemen. Hebben een warme en zachte stem. Zomaar een vraag stellen doen ze niet zo snel, ze wachten bescheiden op hun beurt. Ze houden niet van onverwachte situaties, ze vinden het fijn als ze weten waar ze aan toe zijn.

Wil je meer weten over Communicatiestijlen?

Volg dan de Soundwise(s) – onze krachtige communicatietraining(en)! Toepasbaar bij alle zakelijke als persoonlijke relaties. Een zeer belangrijke training, die je in 1 dag 4 ‘talen’ leert spreken die je in elke situatie kan toepassen.

Of volg de workshop “Kind en communicatiestijlen