Het juiste doen

DSC 0586 2

“Jullie enthousiasme over jullie product, dat is online niet terug te zien. Jullie beginnen helemaal te glunderen als jullie over de Maxellence training spreken,” zei een online-specialist laatst.

Ik vertelde hem over een klant, een succesvol ondernemer, die over een paar jaar met pensioen gaat. Hij zei: “ik kan oprecht zeggen dat ik de hele speciale, mooie momenten in mijn leven kan tellen op 10 vingers.” Hij noemde zijn trouwdag, geboortedagen van zijn kinderen, enkele successen van zijn  werk en aantal reismomenten. “En jullie training!” het ontroerde hem terwijl hij het tegen me zei. En dat raakte mij weer.

We weten inmiddels dat we een prachtig product in handen hebben. De kwaliteit van leven gaat daadwerkelijk (nog) meer omhoog na onze training!

Ambitieus zijn we ook; groei vinden we belangrijk. Of dit nu onze eigen persoonlijke groei betreft, de ontwikkeling in ons bedrijf is, of te meten in een hogere omzet; we streven het na!

Al een tijdje kijken we; hoe bereiken we nu makkelijker onze (potentiele) klant? En hoe kunnen we kosten verminderen en onze omzet verhogen? Een makkelijke oplossing zou zijn 18 tot 30 mensen in de Maxellence te plaatsen in plaats van 8 of 10 mensen. De training zou daar geschikt voor zijn als we een paar onderdelen zouden wijzigen. “Even” aanpassen en klaar…..

Maar dat zijn nu net de onderdelen die het grote verschil maken. Deze onderdelen zijn cruciaal en maken de persoonlijke ontwikkeling in onze training, nóg persoonlijker, nóg impactvoller. Hierdoor gaat de kwaliteit van leven echt omhoog.

Een ander idee is om onze training in tweeën te splitsen en apart aan te bieden. En dan na training 1 zeggen dat je training 2 echt nodig hebt om het “af” te maken. Omzet omhoog, meerdere mensen mogelijk. Appeltje- eitje zou je zeggen…… We zien het vaak gebeuren.

Maar het voelt niet juist. Het zou niet oprecht zijn. Mijn weerstand stijgt meteen al als ik aan het idee denk.

Dus nee, we blijven doen wat voor ons belangrijk is! Geen zorgen! Het aantal deelnemers en ook de inhoud van deze training blijft hetzelfde!

Groeien?: Ja!

Zal dat lukken?: Ja!

Zal het soms moeilijk gaan?: Vast!

Maar omdat we het niet altijd de makkelijkste, maar wel juiste manier kiezen, blijft onze enthousiasme bestaan! We do what is right, not what is easy!