Iedereen, Iemand en Niemand

Thought

Er waren eens drie mensen: Iedereen, Iemand en Niemand. Op een dag moest er een belangrijke opdracht worden vervuld. Iedereen dacht dat Iemand die taak wel op zich zou nemen. Hoewel Iedereen de opdracht kon vervullen, deed Niemand het. Daarom werd Iedereen boos op Iemand. Het was zíjn taak en nu had Niemand die uitgevoerd! Iedereen dacht dat Niemand de opdracht had kunnen doen, maar Niemand had zich gerealiseerd dat Iedereen juist zo graag wilde. Aan het einde beschuldigde Iedereen Iemand omdat Niemand deed wat Iedereen had kunnen doen.

Ooit kwam ik dit stukje tekst tegen in de map die ik kreeg tijdens een training die ik zelf volgde. Treffend, helemaal omdat ik dit heel erg herkende op de werkplek waar ik destijds zat. Maar natuurlijk betrap ik me nu ook nog wel eens, dat ik Iedereen aankijk omdat Niemand het nog heeft opgepakt…

Grappig, want zo draag ik natuurlijk geen verantwoordelijkheid voor mijn gewenste resultaat… En al helemaal niet vanuit een heldere visie!

Mijn idee? Er zijn eigenlijk 4 mensen: Iedereen, Iemand, Niemand en Ik….. Heel vervelend, maar wel waar. Wil je het anders? Degene die je moet aankijken is degene in de spiegel.

Succes!