Ik hou van mij* (deel 2 van 4)

Foto Blog 2 Esther

Hoe dan?

Ik snapte er niets van. Ik heb toch een goed stel hersens en op veel vlakken in mijn leven ben ik redelijk succesvol. Maar als het ging om mijn gewicht, dan was het een ander verhaal. Niets lukte om af te vallen. Gezond eten, minder eten, juist meer eten, meer sporten, Weight Watchers, Cambridge, het hele aanbod heb ik gehad…. Alles wat ik me voornam, mislukte. Wat kon ik nog doen om af te vallen? Ik had toch alles wel geprobeerd. Dat de sleutel tot afvallen in een hele andere hoek lag, dat had ik nooit verwacht.

Prioriteit aan mij!

Steeds weer vielen mijn plannen en voornemens met betrekking tot het gezond eten in het water. Ik had namelijk heel veel tijd nodig voor anderen. Althans, dat dacht ik. Want er hoefde maar iets of iemand voorbij te komen met een vraag of een blik waarvan ik dacht dat ik in de actie moest schieten en hup; daar gingen mijn prioriteiten weer naar onderaan de lijst. Mijn prioriteiten? Die waren vaak van ondergeschikt belang. Uit ervaring kan ik je dus vertellen dat het best druk is om je steeds bezig te houden met anderen en te denken voor anderen. Met het gevolg dat ik elke avond uitgeput op de bank zat, vond dat ik wel even wat ontspanning had verdiend. En daar gingen mijn goede voornemens weer…..

De sleutel kwam ik tegen tijdens een training Persoonlijke Ontwikkeling. Ik ontdekte namelijk dat ik mezelf vaak geen prioriteit gaf in mijn leven. Het belang van anderen was altijd belangrijker dan mijn belang. Ik schikte me wel. Na deze training ben ik dit anders gaan doen!

37 jaar en bovenaan mijn prioriteitenlijst

Op het moment dat ik me realiseerde dat hier het probleem lag, was ik 37 jaar. Moeder van drie prachtige kinderen, een fantastische man, maar daar stond ik….. Onderaan mijn eigen prioriteitenlijstje. Een pijnlijk besef, maar bovenal voelde ik me bevrijd. Ik had een weg gevonden naar verandering. Ik begreep namelijk wat me te doen stond; MEZELF weer bovenaan mijn prioriteitenlijst!

 

* Ken je dat liedje van Harrie Jekkers: ‘ik hou van mij’? (Zo niet: luister het eens, het is echt de moeite waard en bovendien heel grappig 😉)