Make it happen

IMG 0226 (002)

Some people want it to happen
Some wish it would happen
Others make it happen

Ik vind mezelf tot de onderste categorie behoren. Ik zorg dat dingen gebeuren of dat dingen gaan zoals ik wil. Ik wacht niet af, ik neem de regie!

Is dat altijd zo geweest? Bén ik zo (geboren)? Absoluut niet!

Er was een tijd in mijn leven dat ik afwachtend was, wel veel wensen had, maar weinig voor elkaar kreeg. Ik had een goede baan als jurist maar ik was zeer ontevreden. Ik ging mopperen, was snel gepikeerd en gaf vooral anderen de schuld van waarom het mij niet lukte of ik het niet naar mijn zin had. Ik had overal commentaar op, dacht het vaak beter te weten, maar nam weinig tot geen initiatief.

Tot ik op een dag (ergens in 2002) de beslissing nam om een een training te doen. Een soortgelijke training zoals ik die nu zelf geef. Niet dat ik het nodig had of dacht dat er iets schortte aan mij. Nee, stel je voor zeg.

Maar ineens zag ik wat ik deed en hoe ik mezelf en anderen daarmee tekort deed. Ik begon te zien dat het leven dat ik had, me niet gelukkig maakte. En langzaam maar zeker kwam bij mij het besef; “ik moet en kan het zelf doen”! En in de jaren erna heb ik allerlei keuzes gemaakt waar ik energie van kreeg, blij van werd. En nog belangrijker; ik werd trots op mezelf! Niet alleen om wat ik bereikte, maar zeker omdat ik de dingen ging doen die bij mij pasten. Door zo’n “simpele” training heb ik veel in gang gezet. Het heeft niet mijn situatie veranderd, maar wel hoe ik er mee omging.

Ik heb in de jaren erna geleerd dat ik zelf de regie heb als ik hem maar durf te nemen. Dat ik tot heel veel in staat ben, als ik er maar in geloof. Dat ik veel meer kan (bereiken) dan ik ooit voor mogelijk hield. En dat ik daarmee een prachtig voorbeeld ben voor mijn lieve kinderen!

Waarom? Omdat ik geloof in mezelf en in de kracht die ik heb. Al mijn eigenschappen en kwaliteiten bij elkaar opgeteld, zorgen ervoor dat ik niet anders kan dan in actie komen voor wat ik belangrijk vind. Gewoon, omdat ik dat verdien. Het me een goed gevoel geeft. Ik een fijner mens ben voor de mensen om me heen, maar vooral voor mezelf.

Make it happen!

Wil jij dit ook? Elke maand weer starten wij onze Maxellence Training. Vier dagen lang werken aan je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Minder stress, meer zelfvertrouwen, beter communiceren, je dromen waarmaken en je doelen bereiken. Dat is waar deze training over gaat.

Meer weten? Bel of mail ons.