Bart op ’t Hof, Retail Development Coördinator over Back on Track

Wat waren je klachten, wat was de aanleiding om dit traject te doen?
Na een jaar rond te hebben gelopen met klachten zoals vermoeid – geïrriteerd – gestrest, werd het een uitzichtloos verhaal. Ik voelde me verdwaald in me eigen lichaam. Alles kwam er uit op een normale werkdag waar een kleine discussie op het werk uit de hand liep tot een burn-out. Na een bezoek aan de huisarts werden alle klachten als een burn-out bestempelt. Al snel wist ik dat de sleutel bij me zelf lag, alleen kon ik dit probleem echt niet zelf oplossen. Ik heb hulp nodig… grondige hulp die het bij de kern zou aanpakken. Via Mijn Zus wist ik wat Maxwise kon betekenen voor me. Voor ik het wist zat ik op de stoel bij Joyce.

Wat zijn je lessen en inzichten na het traject?
Een van de grootste lessen die ik heb geleerd in dit traject is mezelf corrigeren als de spanning oploopt. Dit is een moeilijk proces, maar als je dit continu toepast in je leven dan gaat het keer op keer je makkelijker af. Ook je eigen successen erkennen werkt enorm goed. Ook heb ik ervaren dat openheid en eerlijkheid je enorm kan helpen bij het bereiken van je successen en je kwaliteit van leven helpt te verbeteren.

Wat doe je anders na het traject?
Iedereen heeft momenten in het leven of het nou werk of privé is dat er situaties ontstaan waarbij je boosheid of geïrriteerdheid voelt, de kunst is om naar de kern te gaan en proberen jezelf in een vroeg stadium te corrigeren zodat je op een hele gezonde en natuurlijke manier de balans weet te vinden. Dit pas ik dagelijks toe. Soms bij kleine situaties en soms bij grotere issues. Ook ben ik veel meer open en eerlijker. Ik vertel veel makkelijker wat ik voel of denk. Stel me kwetsbaar op. Dit voelt niet als zwakte maar als sterkte, zo zie ik dat mensen in mijn omgeving dit ook zo ervaren. Ik leef meer in successen en handel vanuit mijn eigen ik.

Wat zijn concrete zichtbare resultaten tijdens en na het traject?
Ik ging al weer tijdens het traject terug naar mijn werk. Ik zie weer licht in de tunnel. Ik ga positief naar mijn werk. En ervaar dit als plezier! Ben mezelf en spreek uit wat ik ervaar, probeer zo goedmogelijk al me opdrachtgevers hen belangen te behartigen dit doe ik door alle opdrachten te filteren in prio’s en zeg eerlijk tegen de opdrachtgevers als iets niet lukt of kan. Daarbij merk ik dat dit als positief ervaren wordt en ik merk dat ik er veel sterker van word en juist meer en beter kan presteren. Mijn werkwijze is veel beter geworden waardoor ik weer groei!

Hoe snel kon je het geleerde toepassen?
Eigenlijk tijdens de training al. Dit werkt enorm snel je past je geleerde zaken toe in elke minuut van de dag. Tenminste zo ervaarde ik dat. Zeker als je met een burn-out thuis zit, dan zijn er op heel veel vlakken van alles toe te passen. Na ruim 6 a 8 weken na de training begon ik er enorm veel plezier in te krijgen en gaan sommige geleerde zaken vanzelf! Dat is geweldige ervaring die niet zo goed is te omschrijven. Wel weet ik dat je kwaliteit van leven enorm omhoog gaat, waardoor ik weer vertrouwen in mezelf kreeg en me groots voel. En daardoor een enorme groei zie in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Voldeed het traject aan je verwachtingen?
Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ging er blanco in maar wel met de volle 100%. Na de laatste uurtjes van de training kon ik wel zeggen dat ik dit nooit had verwacht! Wel gehoopt.

Wat is je ervaring met de coaches van Maxwise?
Goed, enorme mix van ervaringsleer. ze weten je mee te nemen in een flow die enorm goed werkt. Vertrouwen en rust ervaar je gelijk. Enorm belangrijk om goed tot de diepte te komen. Een mix van theorie en praktijk maakt het dat de uurtjes voorbij vliegen.

Kun je aangeven waarin het traject zich onderscheidt t.o.v. andere trainingstrajecten?
Voor mij is dat de mix tussen praktijk en theorie, voor mijn gevoel is er meer praktijk als theorie. Ik ben namelijk totaal niet van de theorie en kan de stof moeilijk op mij nemen. De mix hierin is perfect. je krijgt enorme persoonlijke aandacht en dat is wel een groot verschil. Je hebt niet het gevoel dat er commerciële belangen achter de training zitten.

Iets wat je nog graag wilt teruggeven is:
Bijzonder / Dankbaarheid. 11 maanden geleden op 15-11-2016 kwam bij mij de man met de hamer. In december begon ik het traject en in februari was ik weer aan de slag. Als ik zie waar ik nu sta is dat een enorm verschil! Kwaliteit van leven is enorm omhoog gegaan! Werk met plezier en maak weer stappen vooruit op mijn werk!