Henk Kleuskens, Proces Implementatiemanager over Coaching

Je hebt doel-coaching gedaan! Wat voor concrete resultaten heb je behaald?

Doel-coaching werkt perfect. Ik heb megaveel behaald: Ik heb een nieuwe baan, daarbij een hoger inkomen. Mijn huis is na jaren opgeruimd en ben weer bezig met hobby’s en sport. Ik ben eigenlijk weer actief geworden, terwijl ik voor die tijd zeg maar compleet ingedut was. Mijn leven was eigenlijk vastgelopen. Als mij nu iets niet bevalt, stuur ik gelijk bij en ga geen maanden wachten.

Een concreet resultaat van de coaching is dat ik veel sneller beslissingen neem. Als mij vroeger iets niet beviel, nam ik me voor het wel eens te gaan oppakken, maar er gebeurde verder niet veel. Nu ben ik geneigd zaken veel sneller op te pakken. Een ander resultaat van de coaching is dat ik vaker virtueel in de spiegel kijk: gaat het goed, zou ik iets willen veranderen? Ik ben niet meer tevreden met een 6-! Ik wil minimaal een 7 bereiken. Meer mag ook.

Hoe snel kon je het toepassen?

De coaching kon ik gelijk toepassen. Door de concrete gereedschappen kun je veel makkelijker plannen. Doe je het zonder, dan is het al gauw: ik had het druk, geen tijd, etc. Nu kun je beter je prioriteiten aangeven en managen.

Voldeed de coaching aan je verwachtingen?

De coaching voldeed meer dan voldoende aan mijn verwachtingen. Ik wilde door Joyce gecoacht worden, alleen ik woon in het oosten van het land waardoor het qua werkdrukte moeilijk in te plannen viel. De coaching op afstand is dan een ideale tussenoplossing. Je bent er niet veel tijd mee kwijt en je kunt er gelijk mee beginnen. Ook het feit dat je het regelmatig doet en het qua tijd niet veel belasting kost is meegenomen.

Wat is je ervaring met de coach van Maxwise?

Mijn ervaring met de coach van Maxwise is dat Joyce me maximaal prikkelt om over mezelf te gaan nadenken, dan wordt het wegstoppen van dingen die je dwarszitten toch een stuk moeilijker.

Kun je aangeven waarin de coaching zich onderscheidt t.o.v. andere coachingstrajecten? Deze coaching onderscheidt zich in positieve zin van andere coachingtrajecten, doordat je met elke vraag bij Joyce kunt aankomen. Je kunt van tevoren tijdens het kennismakingsgesprek aangeven, wat je graag gecoached wil hebben en daaraan gaan werken. Op je werk heb je af en toe wel een coaches die bijvoorbeeld maar een deelgebied doen, bijvoorbeeld je communicatieve vaardigheden, maar dat is zo beperkt. Zoals eerder aangegeven vind ik telefonisch overleg heel handig doordat het zo weinig tijd kost, je bent geen extra tijd kwijt voor reizen, maar je kunt het gewoon thuis doen. Ook vind ik de opzet goed en is het goed om soms de coaching wel op locatie te doen. Van te voren maak je zelf duidelijk wat je behaald wilt hebben en Joyce vergeet daar niets van.

Iets wat je nog graag wilt teruggeven is:

Wat ik graag zou willen teruggeven is dat ik nu binnen een half jaar meer bereikt hebt in mijn leven dan de 5 jaar van tevoren. Ik ben een stuk actiever en onderzoekender geworden. Ik heb meer plezier en wordt minder geleefd. Soms heb je anderen nodig om jezelf beter in de spiegel te kunnen zien.