Marieke, praktijkhouder in de zorg over 30 dagen challenge

Maxellence was voor mij een grote stap om mijzelf te herpakken/resetten/weer van mijzelf te houden/dat ik er mag zijn. De 30 challenge was voor mij een soort van toetje, het voelde als het volledig afmaken van de maxellence. In de 30 challenge ga je de handvaten gebruiken die je in de Maxellence gekregen hebt. Je blijft niet stilstaan hierdoor en blijft jezelf ontwikkelen.

Ik kan daarom ook deze vervolgtraining van harte aanbevelen. Na de Maxellence kon ik in de ene situatie het heel goed toepassen, maar in sommige situaties lukte het niet. Dan doel ik vooral op wat ik ervaarde in mijn omgeving, opmerkingen, overleggen, reacties door mensen om mij heen, door mijn kinderen, collega’s, familie. Gewoon de dagelijkse situaties en dingen die je meemaakt, daar had ik soms last van. Ik wilde weten waarom komt het ene wel binnen en waarom doet het andere mij veel minder. Daar kon ik geen antwoord opgeven. Ik ben daarom meteen doorgegaan met de 30 dagen challenge. Hierdoor hoopte ik dat ik nog beter kon relativeren waarom ik soms in mijn oude denkpatronen viel. Ik wilde beter leren schakelen tussen gedachtes, en leren wat erachter zat. En ik wilde ook weten waarom heb ik er last van? Wat ligt hieraan ten grondslag?

Na 10-12 dagen kwam ik erachter achter waar de angel zit waardoor ik mij in sommige situaties liet terugzakken in negativiteit en hoe ik dit kon veranderen. Maar ik zag ook waarin ik allemaal gegroeid was, dingen die juist al wel werkte voor mij.

Ik heb grote stappen gemaakt, en na die 30 dagen kon ik veel beter schakelen. Ik zakte niet in elkaar, maar ik trok letterlijk mijn schouders op. “Oké, het is een vervelende situatie maar ik heb er geen last meer van en het komt veel minder hard binnen.”

Dit had ik toch mooi voor elkaar gekregen in deze 30 dagen. Het heeft mij veel kracht en handvaten gegeven om bepaalde omstandigheden (die we allemaal hebben, soms wel 20 op een dag) wel binnen te laten komen, maar de scherpte van de last is ervan af. Het mag er zijn, zolang je niet te lang blijft hangen in een negatieve overtuiging. Je leert absoluut goed schakelen.

Wat ik erg fijn vond aan deze training, is dat je iedere dag ermee bezig bent, het je maar tien minuten per dag kost, mooie woorden van je trainer ontvangt.

Het mooie is, ik ben ook anders naar mensen om mij heen gaan kijken, ik probeer te zien waarom mensen zo reageren, welke negatieve overtuiging ligt hieraan ten grondslag. Ik probeer hen daarmee te helpen om hierna te kijken en zich er bewust van te laten maken en betrek hun reactie daardoor ook minder op mezelf.