Patricia van Lieshout, Manager Buitencentrum Schoorlse Duinen SBB over 30 dagen challenge

Ik merk dat ik echt zo veel profijt heb van de 30 dagen Challenge. Ik betrek opmerkingen niet direct op mezelf, kan het beter loslaten en ga het gesprek meer aan. Ook op het werk helpt het om makkelijker te reageren. Ik voel me veel minder aangevallen en blijf veel meer in mijn kracht staan. Dat maakt dat ik rustiger kan reageren. Als ik een “foute” beslissing neem dan kan ik dat toegeven zonder dat ik mezelf in basis slecht vind. Dan kijk ik met zachtheid en liefde naar de situatie. En leer, stap vooruit.

Sinds de Challenge in januari heb ik een keer een enorme confrontatie gehad. En het mooie was dat ik het zag gebeuren. Ik voelde: ik zit er in, het lukte me niet om er uit te komen. Na een dag voelde ik me nog steeds ellendig. Voorheen kon ik wel een week in zo’n negatieve spiraal zitten. Nu heb ik mijn lessen sneller toe kunnen passen en kon ik er na één dag al uit kruipen. Met de oefeningen van de 30 dagen challenge en een hoop humor, zachtheid en een gevoel van vrijheid was het mogelijk mezelf uit de negatieve situatie te halen en dat gaf mij een heel ander licht op de situatie. De situatie was niet opgelost hoor, maar wel hoe ik er zelf in stond. En dat maakte dat ik er anders mee om kon gaan en vervolgens kon ik een bijdrage leveren aan het oplossen. Hierdoor veranderde de situatie uiteindelijk.

In heel veel gevallen kan ik nu meer de rol of situatie van de ander zien. Bijvoorbeeld: een opmerking van een collega is vaak een schreeuw om een compliment of een roep om gezien te worden. Hierdoor betrek ik het niet meer op mezelf en blijf ik staan. Dat voelt goed.

Zo is het voor mij makkelijker om te gaan met kritiek. Dat zegt iets over de situatie waarin ik handelende. Niet over wie ik in basis ben.

Door de challenge kan ik heel snel schakelen en mijn gevoeligheid meteen omdraaien in handelen of juist niet.

Dit geeft rust, rust die in deze tijd erg welkom is.

En dit geeft kracht, kracht om los te laten of om juist iets op te pakken.

Dank je wel Joyce en Jeroen voor het aanbieden van de training. Ik ben er nog dagelijks blij mee. En hoe leuk om dan nu nog na de Challenge nog af en toe een lieve mail met een reminder aan de challenge te ontvangen.

En hoe leuk was het om dit samen met Merel te doen. Ook een aanrader; deel jouw ervaringen met een ander die het zelfde traject doorloopt. Mooi om samen in gesprek te zijn en van elkaar te leren.