skip to Main Content

TE VERANTWOORDELIJK

“Ik voel me verantwoordelijk,” zegt ze, “misschien wel te verantwoordelijk….”

Even ben ik stil en zeg dan tegen haar: “nee hoor, dat klopt niet, je zet het alleen eenzijdig in.”

Ze schrikt, want iets waar ze op vertrouwd haal ik eventjes onderuit. Ze denkt dat haar kracht zit in wat ze doet: hup, schouders eronder en positief blijven, nog even doorzetten, nog even doorbijten, nog even afronden. Een never ending story. Er ligt altijd wel wat te wachten wat geregeld moet worden.

Moe gestreden kijkt ze me aan. Ik zeg: ”Je kan gaan realiseren dat je kracht in jou zit en niet in je acties. Dat je je verantwoordelijkheidsgevoel kan inzetten ook voor jezelf. Dat de liefde die je hebt en waarmee je de dingen doet ook mag gebruiken voor jouw passie, plezier en rust. Gewoon ten gunste van jou. Het is een andere richting, dezelfde kracht.”

Een glimlach verschijnt en ze zegt: “ik ben verantwoordelijk! Dat is mijn kracht! Ik ben verantwoordelijk voor de liefde voor mezelf! Ik neem vanmiddag vrij.” En met een blos van haar eigen realisatie zegt ze zacht: “en ik ga voor mezelf iets moois kopen. ”

Haar mooie inzicht liet mij ook weer glimlachen.

Dat was vorige week en vandaag gebruik ik het als spiegel. Gas eraf, rusten, chillen, lief zijn voor mij. Ik heb het zelf ook even nodig.

#mooivak #coaching #trainerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkleiderschap #verantwoordelijk #verantwoordelijkvoorjezelf #verantwoordelijkvoorjeeigengeluk #zelfliefde #rust #passie #plezier #inspiratie #spiegel

 

Joyce van der Velden, coach, trainer in persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap haalt haar inspiratie vaak uit haar dagelijkse leven. Met kleine zinnetjes van zichzelf, familie, vrienden of onbekenden, zinsneden uit artikelen, liedjes of boeken, spreuken uit films en media brengt ze haar eigen gedachten graag op gang om kritisch te zijn en te leren.

Met krachtige trainingsprogramma’s traint en inspireert ze mensen voor een hogere kwaliteit van leven, professioneel en persoonlijk.

Back To Top