skip to Main Content

TE VERANTWOORDELIJK

“Ik voel me gewoon verantwoordelijk,” zegt ze, “misschien ben ik wel te verantwoordelijk….”

Even ben ik stil en zeg dan tegen haar: “nee hoor, dat klopt niet, je bent niet te verantwoordelijk, maar je zet het alleen te eenzijdig in.”

Ze schrikt, want iets waar ze op vertrouwd haal ik eventjes onderuit. Ze denkt dat haar kracht zit in wat ze doet: hup, schouders eronder en positief blijven, nog even doorzetten, nog even doorbijten, nog even afronden. Een never ending story. Er ligt altijd wel wat te wachten wat geregeld moet worden…

Moe gestreden kijkt ze me aan. Ik zeg: ”Je kan gaan realiseren dat je kracht van verantwoordelijkheid in jou zit. Je gebruikt deze kracht nu voor je werk, de ander. Maar dezelfde kracht ‘verantwoordelijkheid’ kan je ook inzetten voor jezelf. Dat de liefde en betrokkenheid die je hebt en waarmee je de dingen doet ook mag gebruiken voor jouw eigen wensen, zelfzorg &  passie. Dat je je verantwoordelijkheid gebruikt om plezier en rust te creeren. Gewoon ten gunste van jou. Het is een andere richting, dezelfde kracht.”

Ik laat even een stilte vallen. Ze denkt. En dan verschijnt er een glimlach verschijnt en ze zegt: “ik ben verantwoordelijk! Dat is mijn kracht! Ik ben verantwoordelijk voor de liefde voor mezelf! Ik neem vanmiddag vrij.” En met een blos van haar eigen realisatie zegt ze zacht: “en ik ga voor mezelf iets moois kopen.”

Haar mooie inzicht liet mij ook weer glimlachen.

Dat was vorige week en vandaag gebruik ik het als spiegel. Gas eraf, rusten, chillen, lief zijn voor mij. Ik heb het zelf ook even nodig.

#mooivak #coaching #trainerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkleiderschap #verantwoordelijk #verantwoordelijkvoorjezelf #verantwoordelijkvoorjeeigengeluk #zelfliefde #rust #passie #plezier #inspiratie #spiegel #gebruikjekracht #kenjezelf

 

Joyce van der Velden, coach, trainer in persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap haalt haar inspiratie vaak uit haar dagelijkse leven. Met kleine zinnetjes van zichzelf, familie, vrienden of onbekenden, zinsneden uit artikelen, liedjes of boeken, spreuken uit films en media brengt ze haar eigen gedachten graag op gang om kritisch te zijn en te leren. Met krachtige trainingsprogramma’s traint en inspireert ze mensen voor een hogere kwaliteit van leven, professioneel en persoonlijk.

Back To Top