skip to Main Content

WAKKER LEKKER!

Mijn vader zei snel: ‘zo gaan die dingen’ of ‘zo is het leven’. Ik snap dat hij het gemoedelijk bedoelde als: “accepteer het maar, je hebt niet altijd invloed.”

Voor mij had het ook het geluid van ‘laat maar…..’

En dat is niet wat voor mij goed voelde. Laat maar voelde als OPGEVEN.

Maar goed, ik heb natuurlijk ook van die zinnetjes die ik uitspreek voordat ik het door heb:

  • “Het past nu eenmaal niet.”
  • “Er moeten ook andere dingen gedaan worden.”
  • “Ik geef prioriteit aan andere dingen.”
  • “Ik heb het al een keer geprobeerd, lukte toen ook niet.”

Ik hoor andere zeggen:

  • “Zo ben ik niet.”
  • “Ik denk dat het niet in me zit”
  • “Ik twijfel of ik het wel kan”
  • “Ik kan dat niet, denk ik.”
  • “Het heeft toch geen zin.”
  • “Ik heb niet voldoende (zelf)vertrouwen hiervoor.”

Als ik mezelf zoiets hoor zeggen, en snap dat ik het automatisch zeg, word ik WAKKER… “Shit,” denk ik dan stiekem. Ik blijf dan even stil. Ik laat mijn luisteraar/toehoorder dan nog even in de waan. SHIT HARDOP zeggen zou impliceren, dat ik toegeef dat ik een excuus heb en mijn excuses accepteer. Dat ik toegeef dat ik eigenlijk bewust stil te sta. Dat ik bewust ben om mijn wensen voor lief te nemen.

Maar het maakt me wel WAKKER. Mijn innerlijke strijd gaat aan en laat me een keuze maken. Een echte keuze. Ga ik ervoor en zoek ik oplossingen? Dan zal ik mijn best moeten doen om mijn dromen, verlangens of wensen waarheid te maken. Of laat IK het (i.p.v. dat het leven zo is of dat het nu eenmaal niet past). Accepteer IK dat ik ergens een keuze voor maak en er niet voor ga. Ben jij WAKKER in de keuzes die je maakt? Maak je ruimte voor de dingen die belangrijk zijn? Of gaan de dingen zo? Leid jij jou? Of leiden jouw automatismen en patronen jou?

Slapen is heerlijk, maar niet als je wakker zou moeten zijn.

Voor vanavond: SLAAP LEKKER!

Voor nu: WAKKER LEKKER!

 

Joyce van der Velden, coach, trainer in persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap haalt haar inspiratie vaak uit haar dagelijkse leven. Met kleine zinnetjes van zichzelf, familie, vrienden of onbekenden, zinsneden uit artikelen, liedjes of boeken, spreuken uit films en media brengt ze haar eigen gedachten graag op gang om kritisch te zijn en te leren.

Met krachtige trainingsprogramma’s traint en inspireert ze mensen voor een hogere kwaliteit van leven, professioneel en persoonlijk.

#persoonlijkleiderschap #wakker #lekkerslapen #beawake #keuze #excuses #automatismen #overtuigingen #regie #volgjedromen #volgjewensen #drijfveren #maxwise #maxellence #erzitmeerinjedanjedenkt #zelfvertouwen #passie #zelwaardering #wakkerlekker #zobenikwel #ikhebhetnognooitgedaandusikdenkweldatikhetkan

Back To Top