Skip to content

Soundwise I

In deze krachtige communicatietraining leer je jouw unieke manier van communiceren kennen en die van een ander. Je leert hierop inspelen zodat communiceren, motiveren en instrueren makkelijker gaat.

Waarom Soundwise?
Je klanten en collega’s stellen hoge eisen aan je persoonlijke vaardigheden en verwachten dat je op de juiste manier communiceert. Maar iedereen heeft een unieke manier van communiceren, waardoor misverstanden kunnen ontstaan. Vaak heb je te maken met verschillende soorten mensen die je boodschap niet altijd zo opvatten als je bedoelt. Communiceren, motiveren, instrueren en ook nog je doelen halen kan dan lastig zijn.

Resultaten
Soundwise geeft je inzicht in je eigen DISC-communicatiestijl en die van de ander. Je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Je hebt meer besef van je eigen kwaliteiten waarmee je je beter kunt profileren. Je weet hoe je in lastige situaties toch je boodschap duidelijk kan overbrengen en je wordt effectief, daadkrachtig en invloedrijk in je contact met anderen.

Wat is DISC?
Het DISC-model is een wetenschappelijk model dat voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart brengt met een indeling in vier hoofdstijlen namelijk D, I, S en C. Als je nadenkt over jezelf, je collega’s, vrienden of gezinsleden ontdek je dat mensen vaak gebruik maken van twee van deze gedrags-/communicatiestijlen.

DISC bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams, vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie en het is goed inzetbaar bij werving- en selectieprocedures. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden.

Hoe?
Met Soundwise leren we je door actieve oefeningen, theorie, tips en trucs hoe je optimaal kunt communiceren dankzij kennis van je eigen communicatiestijl en die van anderen.

DISC-profiel
Voorafgaand aan de training maak je een online-test om jouw persoonlijke DISC-profiel te bepalen. Je krijgt te zien welke stijlen je hanteert, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen en wat je natuurlijk gedrag is in vergelijking met je gedrag op het werk. Een compleet naslagwerk van jouw persoonlijk DISC stijlen profiel wordt tijdens de training uitgereikt en is er uitgebreid tijd om dit bespreken. Voor een uitgebreide beschrijving over DISC, klik hier.

Wil jij weten hoe zo’n DISC profiel eruit ziet? Door middel van een beknopte vragenlijst ontvang jij gratis een verkorte beschrijving van jouw persoonlijk stijl  DISC profiel! Klik op -> GRATIS BEKNOPT PROFIEL

Duur en trainingslocatie
1 dag van 09.00 tot ca. 20.00 uur  (3 dagdelen) te  Breda, Paardeweide 16 F-G

Klik hier voor de trainingsdata

Kosten € 650,- excl. BTW

Voor particulieren geldt een gereduceerde prijs, neem hiervoor contact met ons op.

Inclusief
deelnemersmap met syllabus, onbeperkt koffie en thee, sap, fruit,  lunch (pauze), soep/snack (pauze) en na afronding training een deelnamecertificaat.

Combipakket Soundwise I en II
Er is ook een vervolgtraining op de Soundwise training mogelijk: Soundwise II (kosten € 450,-). Soundwise II is een verdiepingstraining om je expert te maken in de DISC stijlen. Ook geeft het je inzichten wat bepaalde manieren van communicatie kan doen met je zelfbeeld en leer je om makkelijker in je kracht te blijven staan.

Bij inschrijving van beide trainingen geldt de Soundwise pakketprijs van € 950- i.p.v. € 1.100,- (€ 150,- korting). Wens je beide trainingen te volgen, vermeld dit dan op het inschrijfformulier met daarbij de gewenste datum voor de Soundwise II training.

V&V
Leden van de Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden ontvangen bij deelname aan de training Soundwise I 9 PE-punten.

Tandartsen
Leden van de KRT ontvangen bij deelname aan de training Soundwise I 9 KRT-punten.

ONT 
Leden van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici ontvangen bij deelname aan de training Soundwise I 9 KRTP-punten. Bij deelname aan de vervolgtraining Soundwise II komen hier nog eens 7,5 KRTP-punten bij.

BGN 
Leden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland ontvangen bij deelname aan de training Soundwise I 13 nascholingspunten en bij de vervolgtraining Soundwise II 9 punten.

NVM
Leden van de NVM beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland ontvangen bij deelname aan de training Soundwise I  9 KRM-punten. Bij deelname aan de vervolgtraining Soundwise II komen hier nog eens 7,5 KRM-punten bij.

Beoordeel deze training

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,83 out of 5)
Laden...

Ervaringen met Soundwise

Het is enorm fijn om te weten en te zien welke communicatiestijlen er nog meer zijn. Hierdoor krijg je veel meer begrip voor de ander waardoor het verbinden met elkaar makkelijker wordt. Dat verbinden begint met jezelf in je kracht zetten!…
Annemarie Hoefnagels
Na de training ben ik duidelijker, al vind ik dat nog wel soms spannend. Niet alleen zakelijk laat ik mezelf meer horen, maar ik geef ook vaker mijn mening. Ik merk dat het gewaardeerd wordt. Door het te doen wordt het wel steeds makkelijker. Ik leer! 😊 De trainster zei ergens in de training: als je bang bent kan je het evengoed doen. Dit realiseer ik mij nu heel goed. Ik ben nu trots op mezelf dat ik nu toch iets uitspreek wat ik spannend vind. Doordat ik concreter ben geworden gaan de dingen soms ook zoals ik ze wens. Ik leg meer uit, durf mezelf meer te uiten. Ik merk dat mijn zelfwaardering gegroeid is.…
Gerrie, 48 jaar
Ik vond de herhaling, de oefeningen en aansprekende voorbeelden zinvol. En ook het in de praktijk ervaren van de verschillen in stijlen, zodat snellere herkenning mogelijk wordt.…
Lenny van de Biezen
Soundwise II heeft me met name meer automatisch leren schakelen tussen de stijlen, je hoeft er na de training minder bij na te denken.…
Natasja van Dwingelen
Wat ik er vooral aan heb gehad, is dat ik meer naar mijn sterke punten kijk (die heel duidelijk worden tijdens de cursus) en deze meer zal gaan in zetten in mijn eigen bedrijf. Kortom een aanrader: doen!!!!…
Renata Hendriks
De trainingsdag was fantastisch! Niet alleen heb ik nu inzicht in welk communicatie model(len) bij mij hoort, ik weet nu welke verschillende stijlen er zijn, welke eigenschappen deze hebben en hoe je hier het beste mee kunt communiceren.…
Leonie Hogewoning
Ik merk verbetering in mijn relaties…
Lianne
Back To Top