Soundwise I

In deze krachtige communicatietraining leer je jouw unieke manier van communiceren kennen en die van een ander. Je leert hierop inspelen zodat communiceren, motiveren en instrueren makkelijker gaat.

Waarom Soundwise?

Je klanten en collega’s stellen hoge eisen aan je persoonlijke vaardigheden en verwachten dat je op de juiste manier communiceert. Maar iedereen heeft een unieke manier van communiceren, waardoor misverstanden kunnen ontstaan. Vaak heb je te maken met verschillende soorten mensen die je boodschap niet altijd zo opvatten als je bedoelt. Communiceren, motiveren, instrueren en ook nog je doelen halen kan dan lastig zijn.

Resultaten
Soundwise geeft je inzicht in je eigen DISC-communicatiestijl en die van de ander. Je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Je hebt meer besef van je eigen kwaliteiten waarmee je je beter kunt profileren. Je weet hoe je in lastige situaties toch je boodschap duidelijk kan overbrengen en je wordt effectief, daadkrachtig en invloedrijk in je contact met anderen.

Wat is DISC?
Het DISC-model is een wetenschappelijk model dat voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart brengt met een indeling in vier hoofdstijlen namelijk D, I, S en C. Als je nadenkt over jezelf, je collega’s, vrienden of gezinsleden ontdek je dat mensen vaak gebruik maken van twee van deze gedrags-/communicatiestijlen.

DISC bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams, vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie en het is goed inzetbaar bij werving- en selectieprocedures. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden.

Hoe?
Met Soundwise leren we je door actieve oefeningen, theorie, tips en trucs hoe je optimaal kunt communiceren dankzij kennis van je eigen communicatiestijl en die van anderen.

DISC-profiel
Voorafgaand aan de training maak je een online-test om jouw persoonlijke DISC-profiel te bepalen. Je krijgt te zien welke stijlen je hanteert, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen en wat je natuurlijk gedrag is in vergelijking met je gedrag op het werk. Tijdens de training krijg je dit profiel uitgereikt en is er uitgebreid tijd om dit bespreken. Voor een uitgebreide beschrijving, klik hier.

Duur
1 dag (3 dagdelen)

Kosten
€ 475,- excl. BTW

Inclusief: deelnemersmap met syllabus, sap, fruit, onbeperkt koffie en thee, lunch, soep/salade en na afronding training een deelnamecertificaat.

Voor particulieren geldt een gereduceerde prijs, neem hiervoor contact met ons op

Combipakket Soundwise I en II

Er is ook een vervolgtraining op de Soundwise training mogelijk: Soundwise II (kosten € 299,-) Indien je  inschrijft voor beide trainingen geldt de Soundwise pakketprijs van € 695- i.p.v. € 774,-

Wens je beide trainingen te volgen, vermeldt dit dan op het inschrijfformulier met daarbij de gewenste datum voor de Soundwise II training.

KRM
Mondhygiënisten die via NVM-educatie deelnemen aan de training Soundwise I ontvangen 9 KRM-punten.

BGN
Gewichtsconsulenten die via de BGN Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland deelnemen aan de training Soundwise I ontvangen 4,5 nascholingspunten.

Beoordeel deze training

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Ervaringen met Soundwise

Ik vond de herhaling, de oefeningen en aansprekende voorbeelden zinvol. En ook het in de praktijk ervaren van de verschillen in stijlen, zodat snellere herkenning mogelijk wordt.
Lenny van de Biezen
Soundwise II heeft me met name meer automatisch leren schakelen tussen de stijlen, je hoeft er na de training minder bij na te denken.
Natasja van Dwingelen
Wat ik er vooral aan heb gehad, is dat ik meer naar mijn sterke punten kijk (die heel duidelijk worden tijdens de cursus) en deze meer zal gaan in zetten in mijn eigen bedrijf. Kortom een aanrader: doen!!!!
Renata Hendriks
De trainingsdag was fantastisch! Niet alleen heb ik nu inzicht in welk communicatie model(len) bij mij hoort, ik weet nu welke verschillende stijlen er zijn, welke eigenschappen deze hebben en hoe je hier het beste mee kunt communiceren.
Leonie Hogewoning
Ik merk verbetering in mijn relaties
Lianne