skip to Main Content

Gerrie over de Soundwise

Ik wilde graag een paar handvaten om duidelijker te communiceren. Ik ben meer het type: “laat maar, ik pas me wel aan”.

Tijdens de training zag ik al snel dat hoe ik mezelf zag ook maar een gedachte was. Mijn “laat maar, ik pas me wel aan” gebruik in met name wanneer ik het spannend vind.

Op die momenten mag ik best voor mezelf opkomen. Ik realiseerde tijdens de training dat mijn mening er ook toe doet. En dat veel mensen daar juist op zitten te wachten. Dat de D-stijlen het juist heel fijn vinden als ik heel duidelijk ben.

Na de training ben ik duidelijker, al vind ik dat nog wel soms spannend. Niet alleen zakelijk laat ik mezelf meer horen, maar ik geef ook vaker mijn mening. Ik merk dat het gewaardeerd wordt. Door het te doen wordt het wel steeds makkelijker. Ik leer! 😊 De trainster zei ergens in de training: als je bang bent kan je het evengoed doen. Dit realiseer ik mij nu heel goed. Ik ben nu trots op mezelf dat ik nu toch iets uitspreek wat ik spannend vind.

Doordat ik concreter ben geworden gaan de dingen soms ook zoals ik ze wens. Ik leg meer uit, durf mezelf meer te uiten. Ik merk dat mijn zelfwaardering gegroeid is.

Vanaf het moment dat ik thuis kwam na de training heb ik meteen toegepast wat ik had geleerd. Bijzonder vond ik het te merken dat je door kennis over communicatiestijlen jezelf opeens als gelijkwaardig kan zien. Ik dacht stiekem altijd over de mensen die veel geluid maken dat zich beter voelen dan anderen. Nu zie ik dat het gewoon een manier is van communiceren.

Wat ik positief vond van de training is dat de kleine groep prettig was. Iedereen kreeg daardoor de aandacht. De trainer was heel open en duidelijk. Ze kwam ook met veel voorbeelden uit haar eigen leven. Dit maakte het persoonlijk. Maar wat ik ook fijn vond dat ik mijn lat niet meteen hoog legde. Maar dat je ziet dat je als het fout gaat je er op in kan gaan en dat achteraf een fout oplossen net zo’n succes is. Dat het niet allemaal vlekkeloos in 1 keer goed hoeft te gaan.

Ik twijfelde vooraf om te gaan, want dacht ik: “het is toch niks voor mij”. Maar ik ben blij dat ik de stap heb genomen om te gaan en dat ik het geleerde in de praktijk kan brengen. Wat mijn zelfvertrouwen ook goed heeft gedaan.

Back To Top