Marloes Mennen, Staatsbosbeheer, over Maxellence

Graag laat ik jullie weten hoe fantastisch ik de Maxellence vind. Eerlijk gezegd was ik er weer zeer intuïtief ingerold. (Niet erg, want mijn manier) maar dat maakte wel dat ik nauwelijks voorbereid was en geen idee had wat me te wachten stond. Vandaar dat dag 1 wel even schakelen was.

Baalde enorm van al het huiswerk en had heel veel medelijden met mezelf. Had een deja vu: Heb jaren geleden een assessment gedaan en vroeg me bij de voorbereiding verbijsterd af waarom ik zoiets op mijn leeftijd  nog wilde ondergaan. Nu had ik weer zo’n gevoel.

Dat gevoel veranderde in totale opstandigheid en boosheid toen Jeroen vragen ging stellen met betrekking tot het huiswerk. ‘What the fuck krijgen we nou!!!!’

Na de positieve opmerking van Jeroen over mijn persoonlijke schrift begon het me te dagen dat elke huiswerkopdracht symbool stond voor hoe je de dingen regelt in je leven. En ineens begon ik het reuze spannend te vinden. Niet dat ik er al veel van begreep, maar het kwartje was gevallen en ik kreeg door dat hierover was nagedacht. Héél goed nagedacht zelfs. En dan heb je mij, want ik kan heel erg genieten van profs! (Z’n vrachtwagenchauffeur die zo’n enorme bevoorradings truck van de Aldi of de Jumbo rustig en precies in het drukke verkeer precies achteruit in een straatje stuurt!)

Maar terug naar mijn bewondering voor de Maxellence. Ik heb nog nooit een training zo serieus genomen/gevolgd als deze. En dat komt vooral omdat jullie zelf er 100% voor gaan. En terecht vraag je dan ook 100% van de deelnemers. Maar over elk detail hebben jullie nagedacht, alles is tot in de puntjes voorbereid, alles klopt. Omdat ik al 5 jaar bezig ben met de ontwikkeling van ‘Grote 5 safari ‘s’ weet ik hoe elk detail ertoe doet. Wil je succes hebben dan is een 9 niet genoeg. De Apple’s van deze wereld scoren een 10! En dat doen jullie ook!

Ik heb enorm veel bewondering voor hoe jullie het doen en heb me diverse keren afgevraagd hoe jullie dit vol houden 12 x per jaar?! Dat kan alleen maar als je er zelf ook nog steeds plezier in hebt.

Ik vind dat jullie topsport bedrijven en ik merk het ook aan het resultaat van de cursus bij mezelf: 100% commitment (inclusief de weerstand op gezette tijden 😉 en een resultaat wat ik nog nooit van tevoren heb ervaren. Er is fundamenteel iets veranderd en ik weet zeker dat dat duurzaam is.

Ik ben ook zeer benieuwd hoe Maxellence tot stand is gekomen. Hebben jullie zelf de hele opzet en het proces bedacht of hebben jullie het concept van iemand over genomen? (Niet dat dat voor het resultaat uitmaakt, maar als het eerste klopt verdienen jullie wel een stambeeld en medaille!) Ik snap dat die persoonlijke doorbraken en transformaties van cursisten voedsel voor de ziel en brandstof voor de motor geven.

Ik ben altijd blij geweest dat mijn werk een bijdrage levert aan meer natuur voor mensen. Maar jullie kunnen met recht zeggen dat jullie de wereld een stukje mooier en beter maken. Ik ben er in ieder geval een mooier en gelukkiger mens van geworden. En daarvoor zitten jullie voor altijd in mijn hart!!

Dankbaarheid en liefs,

Marloes