Skip to content

Stefan Juffermans over Coaching

Stefan Juffermans, Projectmanager Yacht, 35 jaar 

Wat zijn je concrete resultaten tijdens en na de coaching? 

Door middel van zelfreflectie heb ik mezelf kunnen verbeteren om de dagelijkse gang van zaken het hoofd te bieden en anders naar de wereld te kijken. Ik zit mezelf niet meer in de weg en kan de zaken beter relativeren, waardoor ik niet de hele dag de “waarom-vraag” hoeft te stellen. Ik heb leren kijken en inzien dat ook hele kleine en normale zaken grote successen kunnen zijn, waaruit ik veel positieve kracht heb verzameld. 

Tijdens de coachingsperiode kwam ik er achter dat ik aan iets nieuws toe was en mezelf verder wilde ontplooien. Mede dankzij de coaching kreeg ik inzicht in mijn toenmalige werksituatie en hoe ik die het beste af kon handelen bij mijn oude werkgever. Ik heb voor mezelf duidelijk op een rijtje gezet wat ik wel en vooral niet wilde in de toekomst en in een nieuwe baan. Belangrijk is hierbij om vast te houden aan mijn normen en waarden, aangezien ik anders weer concessies ga doen en wederom in een situatie terecht kom waar ik niet in wil zitten. Het heeft geresulteerd in een nieuwe baan.

Hoe snel kon je het toepassen?

Het geleerde kon ik direct toepassen aangezien ik daarvoor de juiste handvaten en gereedschappen kreeg aangereikt. Het heeft me zeker geholpen bij mijn zoektocht naar mezelf en wat ik belangrijk vind. Bij het netjes afsluiten van een lange werkperiode bij de oude werkgever en de sollicitatiegesprekken bij nieuwe werkgevers voelde ik me sterker en was me veel bewuster van wat ik wel en niet wilde en wat ik precies zocht in de nieuwe baan. De gesprekspartners merkten dat duidelijk ook en reageerden daar positief op.

Voldeed de coaching aan je verwachtingen? 

De coaching en bijkomend huiswerk voldeden zeker aan de verwachtingen. Door successen en de dagelijkse belevenissen op te schrijven krijg je inzicht in je eigen situatie.

Wat is je ervaring met de coach van Maxwise? 

Joyce heeft een goed luisterend oor en kan op de juiste manier de informatie filteren en zodanig terug koppelen dat je er zelf inzicht in krijgt. Daarbij wordt je gedwongen om dieper over jezelf na te denken, en daarmee verder te werken.

Kun je aangeven waarin de coaching zich onderscheidt t.o.v. andere coachingstrajecten? 

De aanpak van luisteren en gerichte vragen stellen, waarbij je naar jezelf moet kijken hebben mij zeker geholpen. Daarnaast zijn de aangereikte hulpmiddelen en gereedschappen makkelijk toe te passen in je dagelijkse werk- en thuissituaties. 

De telefonische sessies waren een goed alternatief voor het lange heen en weer reizen.

Iets wat je nog graag wilt teruggeven is: 

De coaches van Maxwise zijn plezierige mensen om mee samen te werken waarbij de factor mens zeer zeker niet vergeten wordt. Blijf vooral doorgaan om mensen met jullie vaardigheden verder te helpen.

Back To Top