skip to Main Content

Suzanne Olde Riekerink, Personeelmanagementadviseur

Jij was deelnemer van Maxellence Incompany. Jullie volledige team volgde deze Persoonlijk Leiderschap Training. Wat heeft het voor jou persoonlijk opgeleverd?

Er is een nieuwe, frisse manier van kijken, denken en voelen bij mij in gang gezet EN op gang gebleven. Het lukt me nu uit de patronen van 10 jaar werken bij deze werkgever te stappen. Ik kijk van boven op mijn functioneren en pas mijn gedrag waar nodig (en waar het lukt natuurlijk, laat ik als Tukker niet al te uitgelaten reageren) aan. Tijdens de trainingsdagen heb ik mijn belemmeringen en ook de alternatieven doorleeft. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik niet alleen inzicht heb in de gevolgen van mijn gevoel van verantwoordelijkheid en loyaliteit, maar dat door keuzes te maken in mijn gedrag, de door mij ervaren stress en werkdruk afgenomen is. Het werk overkomt me minder, ik zie het scherper en handel ernaar. Ik sta aan het roer en dat voelt goed.

Hoe snel kon je het geleerde toepassen?

Ik had na een half uur training het gevoel dat er ‘iets’ wezenlijks stond te gebeuren. In mijn werk veranderde mijn perspectief, heb ik op verschillende manier geoefend met de ervaringen uit de training en meteen positief resultaat gezien. “Wat vind ik belangrijk? in plaats van wat verwacht de ander van mij of waar maak ik als ondersteuner de ander blij mee?”

Voldeed de training aan je verwachtingen?

Ik beschouw iedere mogelijkheid die ik krijg van mijn werkgever om me te ontwikkelen, als een cadeautje. Ik heb me vooraf niet al te zeer verdiept in het programma.

Wat is je ervaring met de trainers van Maxwise?

Ik had het gevoel dat Joyce en Jeroen mij de moeite waard vonden om hun energie te geven. Zij hebben het beste van zichzelf aan mij willen geven en met mij willen delen. Zij hebben mij laten groeien en laten stralen, daar ben ik jullie dankbaar voor.

Kun je aangeven waarin de training zich onderscheidt t.o.v. andere trainingstrajecten?

Het ervaringsleren was echt nieuw voor mij en het werkte. Ik kon er niet omheen lopen, me eruit kletsen, ik moest erdoor. Met het doorleven van gedragsalternatieven, is bij mij vertrouwen ontstaan dat ander gedrag kansrijk kan zijn in plaats van risicovol zoals ik het eerder zag. Voorbeeld het lopen in de communicatiestijl van een ander. Ik heb gevoeld hoe het voor een ander is om mij (met mijn communicatiestijl) tegen te komen. De feedback van mijn collega’s was goud waard.

Iets wat je nog graag wilt teruggeven is:

Heel erg dank je wel. De training kwam voor mij ook op zo’n perfect moment. Ik pak de onvrede die ik ervaar en (gezien de feedback) ook uitstraal aan. Ik heb me aangemeld bij de Universiteit Twente en ben toegelaten tot de premaster voor Bedrijfskunde, specialisatie Human Resource Management. Ik start in februari 2012. Alleen de voorpret geeft me al energie. Ik ga me weer ontwikkelen, nieuwe ervaringen opdoen, mijn grijze cellen weer even flink in beweging zetten! Ik heb er superveel zin in.

Voor jullie: Jullie maken als mens het onderscheid voor, tijdens en na de training. Dat maakt het bijzonder en persoonlijk. Het maakt je ook kwetsbaar. Ik wens je toe dat je het plezier vasthoudt en dat je blijft beseffen hoeveel je voor een ander kunt betekenen, welke impact je hebt op het leven van je cursisten. Voor mij is het heel waardevol geweest.

Back To Top