skip to Main Content

Suzanne van Geel, gedragswetenschapper over Maxellence

Testimonial van Suzanne van Geel, gedragswetenschapper, 42 jaar over de Maxellence Training, persoonlijk leiderschap.

Waarom wilde je de training doen? Wat wilde je uit de training halen? Wat wilde je leren?

De Maxellence training wilde ik gaan doe omdat ik goede verhalen had gehoord van een vriendin. Zij was erg enthousiast over de training. Ik had net een post-academische opleiding afgerond, die voor een groot gedeelte bestaat uit reflectie op eigen handelen, supervisie en intervisie. Toch had ik het idee, dat ik er nog niet was, ik bleef tegen dezelfde dingen aanlopen in mijn werk. Bijvoorbeeld het steeds maar ervaren van stress en druk. Het altijd beter willen doen en tot de beste willen horen. Wat ik ook reflecteerde en wat ik ook probeerde niks hielp echt. Ik was er al wel achter dat dit kwam omdat ik zelf onzeker was en mezelf steeds maar weer aan het bewijzen was. Maar hoe ik dat echt moest veranderen, ik had geen idee. Ik ben de training gaan volgen om daar achter te komen.

Wat zijn je lessen en inzichten na de training?

Ik heb geleerd dat mijn onzekerheid dieper zat dan ik in eerste instantie dacht maar tegelijkertijd geleerd dat ik mezelf die onzekerheid steeds aanpraat. Dat het nergens voor nodig is en dat ik goed ben zoals ik ben. Ik mag vertrouwen op mezelf en dat ik een goed mens ben met mijn minder goeie en goeie eigenschappen. Het verschil zit ‘m erin dat ik dit na deze training echt voel. Het is zo! In alle andere opleidingen en cursussen wist ik dit wel, had ik het inzicht ook maar mijn hoofd en mijn hart dachten er toch stiekem anders over. In mijn hart bleef ik twijfelen aan mezelf en mijn eigen kunnen. Nu niet meer.

Wat doe je anders na de training?

Ik luister beter naar mijn hoofd en mijn hart. Ik vraag mezelf af als ik tegen dingen aanloop, waar dat vandaan komt. Ik stel mezelf kritische vragen. Ik heb tijdens de training geleerd dat wat je denkt of wat je voelt niet altijd de waarheid hoeft te zijn, ik vraag mezelf dus af of het dat wat ik voel of denk echt zo is. Ik kan beter bij mezelf blijven. Richt me meer op de dingen die goed gaan en wel lukken.

Ik stel ook minder uit, pak meer aan en doe dingen gewoon, wat zoveel meer rust geeft. Ze zijn zo vaak zoveel sneller gedaan, dan voorheen waarin ik vaak aan het uitstellen was.

 Wat zijn concrete zichtbare resultaten tijdens en na de training?

Mijn relatie is beter geworden, we praten meer en zijn meer open naar elkaar omdat ik beter aangeef wat belangrijk is voor mij. Ik heb een aantal maanden na de training een nieuwe baan gezocht. Eentje waarvan ik daarvoor had gedacht dat ik dat nooit zou kunnen omdat dat te moeilijk zou zijn voor mij. Nu heb ik het gewoon gedaan. Ik pak meer kleine dingen aan en stel minder uit. Ik leef bewuster.

 Hoe snel kon je het geleerde toepassen?

Al tijdens de training ben ik dingen gaan toepassen en gaan veranderen. Het gaat eigenlijk als vanzelf. In het begin is het wat onwennig, zeker na de training thuis of op mijn werk maar dit went al snel.

Voldeed de training aan je verwachtingen?

Ik had niet heel veel verwachtingen omdat ik van tevoren niet goed wist wat de training precies inhield. Wel zag ik de mooie resultaten, wat mij nieuwsgierig maakte om de training te gaan volgen. De training heeft voor mij echt veel veranderd. De kleine dingen waar ik al zolang tegenaan liep zijn er niet meer of een heel stuk minder. Ik heb geleerd in actie te komen en de drempels om dat te gaan doen zijn een stuk lager.

Wat is je ervaring met de trainers van Maxwise?

De trainers zijn heel competent, weten precies wat ze doen, waarom en hoe ze iedereen op hun eigen manier verder kunnen helpen. Ik ben niet eerder trainers tegengekomen die zo goed weten wat ze doen.

Kun je aangeven waarin de training zich onderscheidt t.o.v. andere trainingstrajecten?

Het verschil tussen deze trainingen en de andere cursussen en trainingen die ik heb gevolgd is dat er hier verband wordt gelegd tussen je hoofd en je hart. Er zitten oefeningen in die betrekking hebben op een zijnservaring. Je kan er niet langer omheen en moet wel afscheid nemen van je oude gewoontes die je ooit gediend hebben maar je al zolang in de weg zitten.

Iets wat je nog graag wilt teruggeven is:

Ga zo door, wat jullie doen is uniek en zou eigenlijk een verplicht onderdeel moeten zijn in iedere nieuwe levensfase.

 

Back To Top