Zal ik dit jaar dan jonger worden?

Sterretje

Rondom oud&nieuw heb ik een vergrootglas gepakt en de 2016-Joyce eens kritisch bekeken. Ik ben trots op mezelf, heb veel gezien, gedaan, opgepakt en geleerd op allerlei fronten. Groei meegemaakt op persoonlijk vlak en professioneel gebied. Onze organisatie is wederom groter geworden. We hebben veel leuke dingen gedaan, zowel op het werk als in vrije tijd. Mooie resultaten geboekt en 2016 liet me echt realiseren hoe ik gegroeid ben als trainer. Ik reed laatst eens naar huis en dacht: “shit, wat ben ik retegoed!” Heerlijk die energie, vooral omdat het uit mijn tenen kwam.

Maar goed, het was zeker niet allemaal rooskleurig in 2016, sommige omstandigheden waren lastig.

En ook maak ik het soms moeilijker voor mezelf dan hoeft. En één van die zaken is doorjakkeren, van het één naar het andere lopen. De meeste dingen die op mijn pad komen doe ik ook graag. Niet teveel nadenken over de ‘beren op de weg’, oppakken, gewoon doen en genieten is dan mijn motto. Een leuk motto, maar het maakt mijn leven soms ontzettend druk.

En toen waren er de vrije dagen in de kerstvakantie en ik merkte aan alles: ik ben moe. Bah, geen zin in wat dan ook. Mijn gedachten richtten zich naar binnen en ik vroeg me af: waar verlang ik nu naar…. Het is een vraag die wij onze deelnemer ook stellen in de Maxellence Training en krijgen daar precies 8 minuten voor om deze te beantwoorden. Ik heb mezelf meer tijd gegund. Tijd voor stilte en bezinning.

Ik vroeg me af: wat zou ik nu vaker moeten doen? Ik opende een Happinez en las: “we don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.” Mijn kwartje viel, daar zat één van mijn grootste verlangens: gewoon simpelweg lol maken, spelen, lachen, vrienden zien….

Concreet heb ik daar al aardig wat ruimte voor gegeven: theetjes met vriendinnen, filmbezoek, tikkertje op het schoolplein, grappen maken met de kids. En karaoke wordt nu gepland met mijn studievriendinnen.!

Mijn voornemen: minder jakkeren, meer schommelen! Niet alleen mijn kindjes spreken af dit jaar! JOY-ce ook! Zal ik dan dit jaar jonger worden? 😉